RA-SASA

Kako ustvarjalnost pomaga pri razvoju oseb s posebnimi potrebami.

Izražanje Čustev: Ustvarjalne dejavnosti, kot so slikanje, risanje, pisanje ali ustvarjanje glasbe, lahko osebam s posebnimi potrebami omogočijo način izražanja svojih občutkov in emocij. To je še posebej koristno za tiste, ki imajo težave z verbalnim komuniciranjem.

Razvijanje Motoričnih Spretnosti: Ustvarjalne dejavnosti, kot so modeliranje z glino ali ročno delo, lahko pomagajo pri razvijanju finih motoričnih spretnosti. To lahko pripomore k izboljšanju koordinacije, koncentracije in natančnosti.

Socialna Interakcija: Ustvarjalne dejavnosti v skupinah lahko pomagajo pri razvoju socialnih veščin. Sodelovanje pri skupinskih projektih omogoča osebam s posebnimi potrebami, da se naučijo sodelovati, deliti in razvijati medosebne veščine.

Samozavest: Ustvarjalnost spodbuja občutek uspeha. Ko oseba s posebnimi potrebami dokonča projekt, ji to lahko okrepi samozavest in samopodobo.

Spodbujanje Kognitivnih Sposobnosti: Ustvarjalne dejavnosti spodbujajo mišljenje, reševanje problemov in odločanje. Te kognitivne veščine so pomembne za samostojnost in neodvisnost.

Zaključek, spodbujanje ustvarjalnosti ima pomembno vlogo pri razvoju oseb s posebnimi potrebami, tako na emocionalni kot na fizični in kognitivni ravni. Omogoča jim, da razvijejo veščine, ki so potrebne za vsakodnevno življenje, ob enem pa jim tudi omogoča, da izražajo svojo individualnost in se počutijo cenjene.

Zato smo v sklopu Evropskega projekta Skillability vzpostavili posebno platformo za učenje in prodajo.

https://skilltalent.eu

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti