RA-SASA

Spletna stran preobrazbe sistema daljinskega ogrevanja

Zaživela je spletna podstran o preobrazbi sistema daljinskega ogrevanja v Šaleški dolini. 

Razvojna agencija Savinjsko-šaleške regije (RA SAŠA), pod okriljem katere deluje Center za pravični prehod in Komunalno podjetje Velenje vam na enem mestu nudimo vse informacije v zvezi z novostmi, prenovo sistema daljinskega ogrevanja in zeleno energijo, ki jo prinaša opuščanje premoga. 

Gre za nadgradnjo širše informativne kampanje, s katero občane Šoštanja in Velenja obveščamo o procesu preobrazbe sistema in nudimo številne informacije na enem mestu. Izdali smo že informacijski letak ter brošuro, ki so ju prejela vsa gospodinjstva v obeh občinah, dostopna pa sta tudi na spletu. Zaradi usmeritev Evropske Unije k prenehanju izkopavanja premoga bo potrebno v Šaleški dolini po letu 2033 zagotoviti nov vir ogrevanja. Spletna podstran v prvi vrsti odgovarja na ključna vprašanja, npr.  kako bo potekala preobrazba, kakšne spremembe prinaša in nenazadnje, kako se bodo morala prilagoditi na to gospodinjstva. Na enem mestu so zajete informacije o aktivnostih posameznih faz projekta in o njihovem izvajanju, o razlogih, zakaj je pomembno, da ohranimo enoten sistem daljinskega ogrevanja, na voljo pa so tudi vsi kontakti svetovalnih pisarn: energetske pisarne, Ekosklada, upravnikov in drugih. Stran bomo nadgrajevali, dodajali aktualne informacije, ter povezave do strokovnih člankov in reportaž z dogodkov, povezanih s preobrazbo. Na podstrani med drugim lahko najdete kontaktni obrazec za oddajo vprašanj in pobud. Podstran je objavljena na spletni strani Komunalnega podjetja Velenje in spletni strani Centra za pravični prehod.

Za več informacij torej vabljeni k spremljanju https://preobrazba.cpp-sasa.si/.

Aktivnosti Centra za pravični prehod so v celoti financirane iz sredstev tehnične pomoči Sklada za pravični prehod.

 

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti