RA-SASA

VITKA ORGANIZACIJA V VSAKEM PROCESU

VABIMO NA BREZPLAČNO PODJETNIŠKO DELAVNICO z naslovom VITKA ORGANIZACIJA  V VSAKEM PROCESU,

 ki bo v petek, 21.2.2020 ob 9.00 uri v prostorih Razvojne agencije SAŠA, d.o.o., (Savinjska cesta 2, 3331 Nazarje).

Ko govorimo o ˝vitki˝ organizaciji, govorimo o organizaciji, ki deluje brez nepotrebnih izgub in ima optimalno organizirane vse poslovne procese.

Cilj vitke organizacije je nenehno izboljšanje vseh aktivnosti. Njena prednost pa, da se osredotoča na rezultate, na dinamične, časovno in stroškovno učinkovite procese, na zmanjšanje napak, na visoko učinkovite ter motivirane zaposlene.

Uvedba vitke organizacije je najcenejši način povečanja fleksibilnosti, kakovosti in zadovoljstva kupcev. Rezultati vitke organizacije, v primerjavi s predhodnim stanjem so neverjetni, prinašajo pa tudi merljive rezultate.

Na praktični delavnici bomo izpostavili vprašanje kako optimalno začeti oz. kako optimalno nadgraditi obstoječi sistem z vitkim sistemom. Podjetja se večkrat soočajo s težavo kako vztrajati na vitkih principih, zato bomo pogledali zakaj se podjetja sploh odločajo za vpeljavo metod po vzoru TPS (Toyote Proizvodnega Sistema). Predstavljeni bodo primeri dobre prakse vpeljave vitke organizacije v različna podjetja iz različnih dejavnosti, prav tako pa tudi primeri vitkih sistemov in njihova pot od ideje/želje/potrebe do izjemnih razvijajočih se sistemov, ki so povezali in spremenili celotna podjetja.

Praktična delavnica vam bo na zanimiv in interaktiven način predstavila poglede in izzive pri vpeljavi, primeri iz različnih gospodarskih dejavnosti pa vam bodo v pomoč pri vaši poti do vitke organizacije.

Za dodatno spodbudo pa vam bomo predstavili junake, ki dnevno spreminjajo procese v vitke procese, kaj potrebujejo za uspešno delo in katere so največje ovire, ki jih pri svojem delu premagujejo.

Zakaj se udeležiti delavnice?

  • prejeli boste nasvete in predloge kako se pravilno lotiti vpeljave oz. kako spremeniti obstoječi sistem
  • pridobili boste nasvete, kako pravilno predstaviti vpeljavo vitke organizacije odločevalcem v vašem podjetju ter kako jih pridobiti na svojo stran
  • spoznali boste kdaj je pravi čas za vpeljavo, kako izbrati pravo ekipo zaposlenih, kakšen je vrstni red vpeljave, kako postaviti kontroling in kako spremljati rezultate
  • odgovorili si bomo na vprašanja kako najbolj učinkovito motivirati zaposlene, ki vpeljujejo vitko (lean) organizacijo ter kako jim ustvariti kakovostno okolje za doseganje odličnih rezultatov
  • Možnost financiranja Lean projektov z nepovratnimi sredstvi ( pridobitev subvencij )

Usposbljanje je namenjeno:

  • lastnikom,
  • direktorjem,
  • tehničnim vodjem,
  • vodjem proizvodnje in razvoja,
  • tehnologom,
  • članom tima razvoja procesov,
  • lastnikom/skrbnikom procesov,
  • presojevalcem in svetovalcem s področja sistemov vodenja in
  • vsem, ki vas ta tematika zanima in si želite poglobiti znanje.

VABILO – Lean rešitve

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti