RA-SASA

Vabilo k udeležbi v mednarodnem izobraževalnem programu Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management (ITM) 2020

SPIRIT Slovenija, Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije v letu 2020 nadaljuje s trinajsto generacijo izobraževanja Vodenje za izvozno poslovanje – International Trade Management, ki ga izvajamo v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation.

K udeležbi v programu vabimo zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetijki želijo na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati in aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Do danes se je programa ITM udeležilo že 157 podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala izjemno zadovoljstvo. V treh do petih letih po udeležbi v programu ITM so podjetja svoj izvoz v povprečju povečala za 40%.

Udeleženci programa ITM pridobijo:

  • izvozni načrt in individualno svetovanje pri njegovi pripravi,
  • prodajno predstavitev,
  • praktično znanje iz ključnih področij mednarodnega poslovanja,
  • informacije o novostih in trendih pri oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  • večjo samozavest na področju poslovnega komuniciranja v tujem jeziku,
  • možnosti za strokovno rast,
  • nova poslovna poznanstva,
  • mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations).

Program ITM poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Izpeljan je v obliki štirih delavnic ‘Passport2Export’ ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.

V okviru delavnic Passport2Export udeleženci analizirajo trenutno strategijo in vizijo svojega podjetja ter motive za izvoz, opredelijo izvozne izdelke oziroma storitve, kupce, potencialne trge, oblike vstopa na izbrane tuje trge, potrebne aktivnosti in finančna sredstva in na tej podlagi pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih svetovnih smernicah. Kombinacija obeh je odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit nastop podjetja na tujih trgih. Individualen pristop, ki ga omogoča velikost skupine, dodatno okrepimo z individualnimi konzultacijami s svetovalcema, na katerih se udeleženci osredotočijo zgolj na primer svojega podjetja.

Na mednarodnih seminarjih udeleženci pridobijo znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja s poudarkom na raziskovanju trgov, mednarodnih tržnih strategijah, kulturi v podjetju in medkulturnih razlikah, vpeljavi sprememb v podjetja ter prodajnih in pogajalskih veščinah.

Svoje znanje, izkušnje in nasvete z udeleženci bodo v programu ITM 2020 delili mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci:

  • Jean Sutton, strokovnjakinja na področju raziskav trga in lastnica podjetja za tržne raziskave s sedežem v Londonu,
  • dr. Fons Trompenaars, svetovno priznani strokovnjak na področju medkulturnih razlik, leta 2017 uvrščen v ‘Thinkers50 Hall of Fame’ med 7 najvplivnejših oseb na področju razvoja svetovnega managementa,
  • dr. Albert. A. Anghern, večkrat nagrajeni avtor izobraževalnih aplikacij na področju uvajanja sprememb v podjetjih in digitalizacije poslovanja,
  • dr. Waldemar Pförtsch, nemški profesor, svetovalec in avtor številnih priročnikov s področja mednarodnih trženjskih strategij ter B2B marketinga,
  • Jos Velthuis, mednarodno priznani nizozemski trener prodajnih in pogajalskih veščin,
  • Markus Jonsson in Tomas Carlson, švedska strokovnjaka in svetovalca za internacionalizacijo podjetij.

Program ITM 2020 bo potekal od sredine marca do sredine oktobra 2020, v skupnem obsegu 17 dni, v Sloveniji in na Švedskem. Več

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti