RA-SASA

SPOT – Slovenska poslovna točka se je predstavila na MOS-u

Od 11. do 16. septembra 2018 smo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju uspešno predstavljali nov nacionalni sistem SPOT, Slovenska poslovna točka, ki je nadgradnja dosedanjega sistema VEM (točk VEM in portala e-VEM).

V okviru razstavnega prostora Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo smo številnim obiskovalec sejma  MOS v Celju predstavili storitve, ki jih ponujajo štirje nivoji sistema SPOT – portal SPOT (e-VEM), SPOT Registracija, SPOT Svetovanje in SPOT Global.

Na sejmu smo bili, tako za obiskovalce, kot za razstavljavce na voljo svetovalci iz vseh 12 regijskih točk SPOT Svetovanja in iz točke SPOT Registracija (AJPES) z namenom, da podjetnike in potencialne podjetnike informirajo o brezplačnih storitvah financirane s strani Republike Slovenije in Evropske Unije, ki jih za dvig podjetništva in inovativnosti izvajajo v regijah.

V okviru dogodka smo odgovarjali tudi na vprašanja, ki so nam jih postavili posamezniki, ki o podjetniški poti šele razmišljajo. Zanimalo jih je, kje lahko dobijo informacije, kaj jim država nudi pri zagonu podjetja, kje lahko dobijo sredstva za pomoč pri zagonu podjetja. Svetovali smo tudi pri konkretnih vprašanjih glede uporabe storitev in vsebin, ki jih nudi portal SPOT (e-VEM).

Obiskali so nas tudi obstoječi podjetniki, ki so iskali informacije oz. pomoč za širitev v tujino, na stojnici smo nudili svetovanje tudi tujcem, ki jih zanima širitev in možnosti za poslovanje v Sloveniji.

Številne podjetnike, ki so nastopali na sejmu smo obiskali tudi osebno ter jim predstavili storitve sistema SPOT, ki nadgrajuje dosedanji sistem VEM.  62 svetovalcev iz vseh slovenskih regij je obiskalo razstavljavce iz svojih regij in podjetnikom predstavilo aktivnosti, ki jih za njih organizirajo na Slovenski poslovni točki Svetovanje, ter jih povabilo k sodelovanju.

Sejem je bil odlična priložnost, da bodoče in obstoječe podjetnike seznanimo z novostmi in nadgradnjami, ki jih prinaša novo uveden sistem SPOT, Slovenska poslovna točka.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas obiskali in vas vabimo, da nas še naprej spremljate na SPOT-u.

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti