RA-SASA

OBVEZEN VPIS ELEKTRONSKEGA NASLOVA v Poslovni register Slovenije za vse gospodarske družbe

Na podlagi novele ZGD-1K, ki je bila objavljena dne 9.2.2021 v Uradnem listu RS, št. 18/2021 morajo gospodarske družbe obvezno objaviti elektronski naslov družbe, ki se vpiše v Poslovni register Slovenije.

 

Rok za vpis je do 24.2.2022.  Za nespoštovanje določbe o vpisu elektronskega naslova v register je predpisana globa, ki je določena v 685. členu Zakona o gospodarskih družbah.

 

Elektronski naslov morajo v Poslovni register vpisati kapitalske in osebne gospodarske družbe ter tudi gospodarska interesna združenja in podružnice tujih podjetij  (d.o.o., d.d., d.n.o., k.d., k.d.d., SE, GIZ, EGIZ).

Obveznost ne velja za samostojne podjetnike.

 

Vse novoustanovljene družbe morajo to storiti že v samem postopku ustanovitve. Že ustanovljene družbe pa morajo preveriti stanje. Družbe, ki že imajo vpisan elektronski naslov, naj preverijo, ali je ta ustrezen in ga po potrebi spremenijo. Družbe lahko imajo objavljenih tudi več elektronskih naslovov. Družbe, ki imajo vpisan elektronski naslov in so ob ustanovitvi označile, da ne želijo njegove javne objave, morajo agenciji AJPES sporočiti, da dovolijo javno objavo že vpisanega elektronskega naslova oz. morajo predložiti drug elektronski naslov za vpis.

 

Vpis elektronskega naslova je možen na več načinov, in sicer:

  • Na točki SPOT družba lahko vloži Predlog za vpis spremembe samo v PRS.
  • Družba izpolni obrazecPredlog za vpis spremembe v PRS, podpiše ročno ali elektronsko ter ga dostavi na Izpostavo AJPES-a. Obrazec lahko pošlje po pošti, elektronski pošti ali ga osebno dostavi.
  • Družba lahko na Izpostavo AJPES-a pošlje dopis, ki pa mora biti ročno ali elektronsko podpisan.
  • Ob drugi spremembi, ki jo družba opravi na točki SPOT ali pri notarju, vpiše tudi elektronski naslov.

 

Ker bo zaradi javne objave elektronskega naslova verjetno le-ta zelo obremenjen, se priporoča, da za namen določitve e-naslova za vpis v register, družbe dodelijo ločen elektronski naslov.

 

Vir: https://spot.gov.si/sl/portal-in-tocke-spot/novice/2021-10-13-obvescamo-vpis-elektronskega-naslova-v-prs-za-gospodarske-druzbe-je-obvezen/

 

 

»Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.«

 

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti