RA-SASA

Zbiranje interesa za udeležbo na predstavitvi slovenskih podjetij in izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija, oktober 2019

Vabimo vas, da izrazite interes za udeležbo na predstavitvi slovenskih podjetij in izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija. Dogodek »Dan slovenskih dobaviteljev« v podjetju SPAR Avstrija bo predvidoma potekal na sedežu podjetja oktobra 2019 v Salzburgu.

V okviru »Dneva slovenskih dobaviteljev« bodo podjetja imela možnost osebno predstaviti svoje izdelke na centrali podjetja SPAR Avstrija. Prav tako bo predstavljena mednarodna aktivnost trgovinske verige SPAR Avstrija. Neposredno ob predstavitvenem omizju pa bodo potekali razgovori med udeleženimi podjetji ter nabavniki verige SPAR Avstrija.

Dogodek bo izpeljan v več fazah, in sicer:

  • priprava liste slovenskih izdelkov in podjetij iz živilsko predelovalne industrije, izdelkov široke potrošnje in iz drugih sektorjev (izdelki za osebno nego in čiščenje ipd.), ki bo posredovana SPAR Avstrija;
  • pregled liste slovenskih izdelkov s strani SPAR Avstrija z morebitnimi zahtevami po dodatnih informacijah ter izborom slovenskih podjetij za predstavitev;
  • predstavitev izdelkov s strani slovenskih podjetij ter pogovor z nabavniki na centrali podjetja SPAR Avstrija v Salzburgu.

Za predstavitev izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija so primerni zlasti izdelki, ki so ustrezni za plasiranje na avstrijski trg ter mednarodna tržišča Italije, Madžarske in Hrvaške (ne pa za slovenski trg). Izdelki morajo zato vsebovati tudi ustrezno označbo na embalaži v tujem jeziku. Za SPAR Avstrija so potencialno zanimivi izdelki iz področja živil, kozmetike, drogerij ter čistilnih sredstev oz. pripomočkov. Pri izbiri podjetij imajo pomembno vlogo tudi inovativnost, regionalna (lokalna) drugačnost, novost in prepoznavnost izdelkov.

Vabimo vsa zainteresirana slovenska podjetja, ki proizvajate zgoraj navedene proizvode in imate najmanj 0,5 milijona EUR letnega prometa in vsaj 1 zaposlenega, da posredujete svoj interes za predstavitev svojih izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija najkasneje do 31. julija 2019, tako da natančno izpolnite elektronsko prijavnico in v angleškem jeziku priloženi vprašalnikIzpolnjeni vprašalnik pošljite na e-naslov: tjasa.fras@spiritslovenia.si.

Pri izpolnjevanju vprašalnika bodite pozorni na rubriko »Product (name, brand, …)«, kamor obvezno vpišete svoje proizvode, ki jih želite ponuditi SPAR Avstrija in na rubriko »Other information about product (type, packaging, label in german, advantages/specialities of the product)«, kjer lahko na kratko opišete bistvene lastnosti in prednosti posameznega izdelka (do največ 300 znakov opisa za en izdelek). V rubriko »Remarks«lahko po želji (ni obvezno) dodate tudi fotografije vaših izdelkov ali link do videa s predstavitvijo izdelkov. Dodate lahko največ eno fotografijo za en izdelek, velikost posamezne fotografije izdelka pa je lahko največ 80-100 KB!

Kotizacije ni. Stroške organizacije in udeležbe na predstavitvi podjetij in izdelkov na sedežu podjetja SPAR Avstrija ter organizacijo bilateralnih razgovorov krije SPIRIT Slovenija. Stroške prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami.

Skupina SPAR Avstrija je eno vodilnih avstrijskih podjetij v družinski lasti, ki se je razvilo v pomemben srednje-evropejski trgovski koncern, ki je poleg celovite pokritosti v Avstriji prisoten tudi v sosednjih deželah. Podjetje SPAR je bilo ustanovljeno leta 1954 na Tirolskem in Solnograškem, v 1990 se je s podjetjem ASPIAG usmerilo na tuje trge. Trenutno ima 3.147 trgovin (od tega 2.920 živilskih) ter 29 nakupovalnih središč. V letu 2018  je celotna skupina ustvarila 15,05 milijard EUR prometa (rast 4,7%) in zaposlovala 82.741 sodelavcev. V 2019 načrtujejo za 700 mio EUR investicij, še posebej v nove koncepte trgovin. Njihovo ključno poslanstvo ostaja usmerjeno v dnevno oskrbo  z najboljšimi živili.

Dogodek organizirata Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s podjetjem SPAR Avstrija, Veleposlaništvom Republike Slovenije na Dunaju in Častnim konzulatom RS v Salzburgu.


Dodatne informacije:
Tjaša Fras, SPIRIT Slovenija, tel. 01/5891 872, e-mail: tjasa.fras@spiritslovenia.si


Elektronska prijavnica
Vprašalnik

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti