RA-SASA

Festival SAŠA kolesari

V Šaleški in Zgornji Savinjski dolini bo junija potekal Festival SAŠA kolesari, ki bo celotno regijo povezal z aktivnostmi na dveh kolesih. Festival organizirajo Razvojna agencija Savinjsko-šaleške regije (Razvojna agencija SAŠA) in občine SAŠA regije.

 

Uvodni dogodek festivala bo v petek, 17. junija, ko bo v Šmartnem ob Paki novinarska konferenca Sveta županov SAŠA regije s predstavitvijo aktivnosti Festivala SAŠA kolesari, pogovorom z župani vseh občin SAŠA regije na temo kolesarskih pridobitev v njihovih občinah in seznanitvijo o aktivnostih za izgradnjo državne kolesarske povezave Velenje–Šoštanj–Šmartno ob Paki–Mozirje.

Novinarski konferenci bo sledilo odprtje Festivala SAŠA kolesari s predajo kolesarskih dresov županom ter promocijskim fotografiranjem.

Po fototerminu in izjavah za medije se bodo župani odpravili na skupinsko kolesarsko vožnjo po Šmartnem ob Paki, ki jo bodo sklenili ob 12. uri pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki, kjer se bo dogajanje nadaljevalo s prihodom kolesarjev Dirke po Sloveniji in navijanjem na vmesnem letečem cilju dirke.

Festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo naslednji dan, v soboto, 18. junija, ko bo ekipa festivala skrbela za animacijo navijačev ter promocijo kolesarjenja in regije v občinah Ljubno in Luče – tako v dolini kot na cilju kraljevske etape na Veliki planini.

V tednu od ponedeljka, 20. junija, do četrtka, 23. junija, bodo potekale vodene kolesarske ture med občinami Velenje–Šoštanj (20. junij), Mozirje–Nazarje (21. junij), Rečica ob Savinji–Gornji Grad (22. junij) in po občini Solčava (23. junij).

Natančne informacije o vodenih turah in prijavah bodo na voljo 10.6.2022.

Vse aktivnosti festivala bodo fotografirane in posnete, ob koncu festivala pa bo izdan atraktiven video za promocijo kolesarstva v SAŠA regiji.

Prilagamo program Festivala SAŠA kolesari in vabilo na uvodni dogodek.

 

Več informacij na 03 839 47 53 (Razvojna agencija SAŠA)

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti