RA-SASA

Aplikacija, ki vam bo poenostavila izpolnjevanje vaših davčnih obveznosti

APLIKACIJA e – DAVKI –  aplikacija, ki vam bo poenostavila izpolnjevanje vaših davčnih obveznosti in uveljavljanje pravic.

Imate plačane davke in prispevke? Mobilna aplikacija e – davki vam ponuja personalizirani koledarček, preko katerega boste prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah.

Aplikacija je sicer namenjena fizičnim osebam, a je zelo priporočljivo, da jo uporabljajo tudi fizične osebe z dejavnostjo (s.p.). Ponuja številne funkcionalnosti poslovanja s FURS. Poleg obrazcev, kontaktov in splošnih informacij, med drugim ponuja tudi personalizirani koledarček, preko katerega boste prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah (npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka).

Koristno je, da je v aplikaciji na voljo poenostavljen vpogled v knjigovodsko kartico, kjer lahko zavezanec z enim klikom preveri višino plačila akontacije in prispevkov za socialno varnost ter roke za poravnanje obveznosti. Aplikacija uporabnika tudi samodejno obvešča o izteku roka plačila.

Prav tako aplikacija omogoča delo v imenu drugih zavezancev. Tako lahko zakoniti zastopnik poslovnega subjekta in pooblaščenec, v imenu zastopanega, vlagata in prejemata dokumente ter pregledujeta podatke. Aplikacija zakonitemu zastopniku in pooblaščencu ponuja prejemanje potisnih obvestil in obvestil za zastopanega zavezanca in filtriranje prejemanja le teh. V aplikaciji je na voljo tudi koledar, kjer so zabeleženi splošni (sivi), zavezančevi (rdeči) in zastopančevi (zelena) dogodki. Ob tem je zagotovljeno tudi filtriranje prikaza dogodkov na koledarju.

Za vstop je potrebna registracija ali prijava z davčno številko in geslom. Če ste se v eDavke v preteklosti že registrirali, se v mobilno aplikacijo zgolj prijavite s svojo davčno številko in geslom, ki ste ga uporabili pri registraciji na spletnem portalu eDavki.

Viri:

Mobilna aplikacija e- davki.2019.Medmrežje: https://www.fu.gov.si/davki_in_druge_dajatve/poslovanje_z_nami/e_davki/mobilna_aplikacija_edavki/#c6182 (15.10.2021)

FURS.2020.Davki za začetnike, 13.izdaja.Ljubljana

 

SPOT Svetovanje Savinjska, Ana Marinčič

 

»Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.«

POZIV za oddajo projektov v okviru snovanja Območnega razvojnega programa SAŠA regije 2021-2027 preko spletnega obrazca.

Prosimo, izpolnite spletni obrazec na povezavi: PROJEKTNI OBRAZEC za pripravo ORP SAŠA 2021-2027

Rok za oddajo projektnega obrazca: 25. februar 2021. Predogled projektnega obrazca

.
spot logo   eu skladi logo   mgrt logo

Arhivi

KUL SAŠA povabilo na usposabljana:

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»SAŠA KULINARIČNI MOJSTER TRADICIONALNIH JEDI«

Prijavnica na usposabljane

»SAŠA Kulinarični mojster«

PROGRAM USPOSABLJANJA:

»USPOSABLJANJE "SAŠA SOMMELIER"«

Prijavnica na usposabljanje

»SAŠA Sommelier«

Orodja dostopnosti